Pages Menu
Menü
Magyarra Hangolva – Íme a döntőbe jutott versenyzők névsora!

Magyarra Hangolva – Íme a döntőbe jutott versenyzők névsora!

Kedves Pályázók!

Az idei, első alkalommal megszervezett versenyünk igazán népszerűnek bizonyult. Nagyon örülünk, hogy a dalszöveg-fordításban ilyen örömeteket lelitek. Nagyszerű dolog, hogy szívesen foglalkoztok az angol nyelvű dalok jelentésével, és lelkesen, bátran megbírkóztok akár a legújabb, mindenki számára ismert slágerek szövegeivel, akár régebbi vagy kevésbé ismert zeneszámokkal, akár a nehezebb, profi fordítókat is megizzasztó szövegekkel.

Nem egyszerű feladatra vállakoztatok: egy idegennyelvű dal tartalmának, nyelvezetének, hangulatának visszatükrözése anyanyelven, a rímek átültetése, a fordított szöveg énekelhetősége, általában tanult és tapasztalt fordítók feladata. Örömmel tölt el bennünket, hogy többen sikeresen megbírkóztatok e komoly vállalkozással, és kiváló munkákat küldtetek be.

A felhívásra összesen 81 dalszöveg fordítása érkezett be hozzánk, ezek közül választotta ki a zsűri a legjobb 30 pályamunkát.

A verseny valamennyi résztvevőjének köszönjük a részvételt, és fordításokba fektett munkát! Kívánjuk, hogy továbbra is érdeklődéssel és lelkesedéssel tanuljátok, tanulmányozzátok az angol nyelvet és az anyanyelveteket, azok összefüggéseit és különbségeit!

Alább olvashatjátok a döntőre meghívott versenyzők névsorát jelentkezési sorrendben.

A névsor letöltése

A DÖNTŐVEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK

A verseny döntőjére 2018. június 8-án, pénteken 13 órakor kerül sor a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban (Fasizmus áldozatainak tere 21). A verseny várhatóan 16 óráig tart.

A döntőn egy adott dalszöveg részletét kell lefordítani max. 60 perc alatt. A fordításhoz a versenyzők a magukkal hozott szótárakat (angol-magyar szótár, szinonima szótár), illetve az iskola számítógépeit és internetkapcsolatát használhatják. A végeredményt a beküldött, ill. a helyszínen elvégzett fordításokra kapott pontok határozzák meg.

Kérdéseitekkel forduljatok Központunkhoz az ujkep.modszertani@gmail.com e-mail címen vagy a 064/285-2083 mobil telefonszámon!

Kitűzés a Pinteresten

Megosztom