Pages Menu
Menü
2. Magyarra Hangolva dalszöveg fordító verseny döntő – eredmények

2. Magyarra Hangolva dalszöveg fordító verseny döntő – eredmények

A 2. Magyarra Hangolva dalszöveg fordító verseny döntőjét 2019. május 24-én, pénteken tartottuk a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban. A 2019 márciusában meghirdetett felhívásnak kiváló visszhangja volt: összesen 85 angol nyelvű, könnyűzenei dal magyar fordítása érkezett be hozzánk szerte Vajdaságból, azaz 23 helységből: Ada, Bajsa, Bácskossuthfalva, Bácsfeketehegy, Bezdán, Csantavér, Gunaras, Hajdújárás, Horgos, Kishegyes, Kupuszina, Magyarcsernye, Magyarkanizsa, Martonos, Moravica, Nagykikinda Oromhegyes, Óbecse, Palics, Péterréve, Szabadka, Szenttamás, Telecska, Tiszaszentmiklós, Topolya, Torontálvásárhely, Zenta. A döntőbe jutásért 111 általános iskolás, felső tagozatos tanuló versenyzett, közülük 41 diákot és 28 tanárt láttunk vendégül a döntőn.

A versenyre egy szabadon választott dal fordításával lehetett jelentkezni, a zárórendezvényen pedig 3 megadott dalszöveg-részlet közül kellett egyet magyarra fordítani 45 perc alatt. A versenybizottság (Bicskei Gabriella magyartanár, Munjin Andrea és Szálas Tímea angoltanárok) az eredeti dal tartalmának, hangulatának minél pontosabb megragadását, a frappáns, kreatív megfogalmazást, a rímek és a ritmus visszaadását értékelte.

A döntő résztvevői oklevelet, a Magyarra Hangolva logójával ellátott bögrét kaptak, míg a helyezést elérő és különdíjban részesülő versenyzőket az előzőek mellett pénzjutalom is megillette.

Köszönettel tartozunk a verseny támogatójának, a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumának, hogy lehetővé tette a verseny megszervezését.

A Magyarra Hangolva versenyzőinek és mentortanáraiknak köszönjük a részvételt és gratulálunk az elért eredményekért!

I. DÍJ

Vanka Réka és Juhász Réka. Ady Endre Kísérleti Á.I. Kishegyes. Mentorok: Sípos Varmuzsa Katalin, Molnár Márta

II. DÍJ

Horvát Viktória és Buják Mónika. Kizúr István Á.I. Szabadka. Mentor: Dimitrijević Viktória

III. DÍJ

Varga Sztefáni. Testvériség-egység Á.I. Bezdán. Mentor: Major Patrícia, Csíkos Éva

KÜLÖNDÍJ

Berta Fanni. Stevan Sremac Á.I. Zenta. Mentor: Kárpáti Szilvia

Kitűzés a Pinteresten

Megosztom